Nyheter 2019

December


Året avslutades traditionsenligt med Stockholm Hundmässa! Vår fantastiska Märta - MultiCh MultiV Workingwess Friend var anmäld och det var f.ö den enda utställningen för Märta i år. Hon har ju haft en kull valpar under senvåren och sedan jagat för fullt nu i säsong men var ändock i toppkondition så resultatet blev strålande! Bästa tik med NORDIC CERT och BIR och så även titeln NORDV-19 vilket var verkligen kul då det var hela 10 ADB anmälda till denna stora Show för finske domaren Maija Mäkinen. Tack Mia för att du visade henne! Grattis även till dottern Sally som blev 2a Bästa tik med Reserv NORDIC CERT. BIM blev Said och Aminas "Dog" Grattis! Efter bedömningen hade vi lite Julmysfika för att fira årets fantastiska bedrifter som bl.a gett Saga nya vinnartitlar samt SEVCH. Tack alla för ett fantastiskt år, nu laddar vi för ett minst lika spännande NYTT år!


December


Så har Madde och Lill-Prinsens valpar flyttat till sina nya, fantastiska hem och verkar ha "landat" mycket väl. Varmt lycka till nu så hörs vi under gång och ses på Valpträff fram i vårdagarna

November


Medan jag är hemma och pysslar om valpar så har våran fantastiska "Saga" SEJV-18 SEJV-19 SV-19 SEVCH Okej´s A Tribute With Friends fortsatt sin "Sagoframgång" och gick i topp på Dansk Vinnare i helgen. Blev bästa tik med CERT CACIB och BIR båda dagarna och kan nu även lägga till titeln DKV-19 till sitt namn.  Flott förvaltad av mina fodervärdar Niclas och Lotta, tack! Excellent visad denna helg av bästaste Jamie Isaksson, Tack!

Se mer om Saga HÄR

Oktober


Denna helg glömmer vi inte i första taget! Lördag morgon startade med glatt besked om att vår fodertik Okej¨s A Tribute With Friends "Saga" fått sitt sista 1:a i Viltspår och därmed ny VILTSPÅRSSCHAMPION! Vår första egenuppfödda ADB som fixade detta! Stort Grattis Niclas och Lotta för genuint och gott arbete. Är stolt över er! Saga var ju även till Ålands Int Dog Show nyligen och blev där Bästa Tik med CERT CACIB och BIR. Därmed är hennes Internationella karriär igång, kul! Även friröntgad numera. Se mer om Saga HÄR


Lördagen fortsatt med Succé! Vår Pennydotter Okej´s Kind Of Fashion har nu debuterat i Showringen och gjorde det med den äran! En gladare och showigare hund får man leta efter och rasdomaren Eva Jönsson, hittade verkligen rastypiska detaljer som hon hittade vilket resulterade till BIR valp (6-9 mån). BIS finalen dömdes sedan av Andreas Lantz som trots att han dömt helt andra raser under dagen, fann henne så tilltalande och placerade Ebba som BIS 2! Är så glad och tacksam över den nystart jag fått med den nya generationen!


I strålande SOL hade vi en mycket trevlig valpträff  för vårens Welshvalpar den 5 oktober 2019. Tyvärr var en familj sjuk men 6 av 7 valpar var iaf med. Vi tränade lite, pratade utfodring, utställningstränade lite, pratade pälsvård och den kommande unghundsperioden förstås. Åt god Gulaschsoppa och avslutade med traditionsenlig kaffe med tårta. Ett knippe glada, välskötta valpar med familjer var trötta men nöjda när dom for hem! Fler foton HÄR

Oktober


Maddes valpar föddes den 2 oktober, läs mer om kullen under Aktuella

Juli


Våren har gått i valpars tecken här hemma men det har hänt lite annat skoj också. Vår fantastiska ADB Okej's A Tribute With Friends "Saga" har inte legat på latsidan. Ställdes ut på Svensk Vinnare-19 i Sundsvall (Flott visad av vännen Madeleine Bäck) och blev bästa Tik med CK och BIR samt fick därmed båda titlarna SEJV-19 och SEV-19. Saga har även genomfört BPH med Skott och sist men inte minst är hon nu på väg mot sitt SEV Championat då hon klarat av anlagsklassen samt 1a pris i ökl viltspår. Grattis fodervärden Niclas!

Juni


Vårens welshkullar har flyttat och vi önskar dem lycka till!  Kvar hos oss blev "Grevinnan" Okej's Kind Of Fashion som snart presenteras med egen sida.


190608

Så har Märtabarnen flyttat till sina nya, fantastiska hem. Vi önskar dem alla varmt lycka till! Extra kul att en av tikarna nu bor med mormor Jessie på Kennel Workingwess och där får axla blodet vidare. Killen på fotot nedan är Okej's Best For Friends som får representera denna fantastiska kull!

20 april


Både Grace och Penny bestämde sig för att få sina efterlängtade valpar på samma dag. Den 20 april födde först Grace sina valpar, 2 av vardera kön. Till kvällen fick Penny sina juveler som då blev 1 av vardera sort.  Mer info om dem HÄRNatten den 5 april kom Märta/Bozzbarnen. Det blev en stor kull på 3 hanar och 5 tikar. Mamma Märta älskar verkligen mammalivet och pysslar om sitt gäng på allra bästa sätt! EVENTUELLT kan det finnas 1 tikvalp ledig men då endast till RÄTT hem med sund inställning till inte bara Jakt utan aktivering med spår och annat övrig tid på året! ADB ÄR en allroundras och så vill vi att det ska fortsätta att vara så därför väljer vi valpfamiljer med omsorg. Är du intresserad så välkommen att höra av dig! Med hänsyn till valpar och mamma, så tar vi inte emot besök förrän i slutet av vecka 19. Valparna blir 8 veckor den 31 maj och börjar då sin flytt hemifrån. 

2019-02-19


Welshvalpar: Äntligen är det dags för vår fantastiska finska tik "Grace" att bli mamma igen. Det är 2 år sedan sist men nu är det äntligen dags! Grace heter egentligen FIJV-12 HeJW-12 KBHV-13 ESTW-15 SEU(u)CH DK UCH C.I.E Benton Gentlemen Prefer Me. Hd A/A och ögon UA. Den utvalde hanen blev slutligen Twinkle Great Gatsby "Gordon". En kille som jag följt sedan han föddes och förutom en mycket spännande stamtavla, så matchar/kompletterar dom varandra utmärkt. "Gordon" är nyss fyllda 2 år och har bl.a 4 CERT med sig i bagaget och championatet är inom räckhåll. Han har Hd B/B och ögon UA. Vi förväntar oss ett knippe härliga, friska, sunda och rastypiska röd/vita gryn till Påsk! Därmed leverans i vecka 24. Är du intresserad av att få veta mer så är du välkommen att höra av dig!

Gordon

Grace

6 februari

 

Valpar ADB: ESTJV-15 ESTv-15 NOJV-15 DKJV-15 DKV-15 DKV-16 NOUCH DKUCH EECH LVCH SEV-16,17,18 Workingwess Friend "Märta" är nu parad med "Bendo" och går allt som det ska, väntar vi valpar i v 15. En härlig kombination där vi förenar utmärkt exteriör med god jaktlust och med ett härligt och stabilt temperament. Bendo är import från Kroatien och har en gedigen meritlista med sig därifrån med bl.a höga poäng på Jaktprov, BIR på FCI-utställningar samt är JuniorChampion. Bendo har även Godkänt anlagsklass Viltspår. Avelsgodkänd.

 

Bendo

Märta

Tidigare nyheter:


2018, 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010